Sweko Nyheter & Debatt

Det som händer i världen…

Växande näthat bör bekämpas med hårdare lagstiftning och spårning


Internethatare

Hejter

Näthatet har ökat markant och det har blivit legitimt att hota och kränka folk på nätet utan några som helst påföljder. Man hittar näthatet främst på olika forum som Facebook, nyhetssidor som tillåter kommentarer.

Man undrar vilka det är som sitter dagarna in och ut och hetsar mot folkgrupp eller individer under varje nyhetsartikel eller på Facebook och forum som Flashback. De kastar skit på unga kvinnor för deras utseende eller precis vad som helst. Arga kränkta män kastar skit på invandrarna och muslimer så fort de får tillfälle och brukar koppla varje artikel till muslimhat och invandrarhat eller kvinnohat. Någonstans måste man sätta stopp för detta, det ska inte vara fritt fram att kränka andra och få dem att må dåligt.

Det ska vara straffbart att kränka andra på detta viset. De som äger sajterna måste givetvis ta ansvar på vad som publiceras på deras webbsida och spåra och polisanmäla de som begår brott som hets mot folkgrupp och hot. Om man tar Aftonbladet som exempel som använder sig av Facebook för kommentarer så tror de att folk inte är anonyma längre och inte vågar gömma sig bakom anonymiteten. Men så är inte fallet, det är utan tvekan massor av falska konton på Facebook som används endast till att kommentera och kränka anonymt. SD anhängarna är en grupp som har satsat ordentligt på denna metod för att sprida propaganda. Debattinläggen och kommentarsfälten består till 90% av SD sympatisörer medan de lär ha runt 10% röster. Alltså är det riktigt aktiva på nätet och får knappt motstånd av vanliga människor. Nyhetssajterna har blivit tvungna att inte tillåta kommentarer på känsliga ämnen som ofta leder till näthat och spårar ur.

Ny lagstiftning krävs för att stoppa näthatet och det är våra sovande politiker som måste ta tag i detta. Men de är tyvärr upptagna med att suga skattepengar ifrån oss för att sedan spendera det på sig själva och sina vänner, eller satsa på helt onödiga saker medan sjukvården och pensionärer samt unga arbetslösa får lida.

Lämna en kommentar

Information

Detta inlägg publicerades på mars 4, 2013 av i Uncategorized och märktes , , , , , , , , .